De Haan moet op zoek naar opvolger van Jansen: "Hebben drie opties"

Ferry de Haan voor de microfoon van de NOS
Ferry de Haan voor de microfoon van de NOS Foto: © Orange Pictures

Johnny Jansen is ontslagen als trainer van SC Heerenveen. Technisch manager Ferry de Haan geeft aan dat er te veel negativiteit en te weinig vertrouwen was op het veld.

"Dat in combinatie met dat we al aan zouden geven dat we na het seizoen een andere keuze zouden gaan maken, heeft ons helaas doen besluiten de samenwerking te beëindigen", zegt De Haan tegen Omrop Fryslân. "Het ging gelukkig op een normale manier in een prettige sfeer."

De Haan vond het een moeilijke boodschap om te geven. "Ja, heel moeilijk. Iedereen kan zeggen het is je werk, maar dit is natuurlijk nooit leuk. Het gaat wel over mensen. Met name John: een clubman, die meer dan een fijn mens is. Die altijd zijn ziel en zaligheid erin gestopt heeft. Ja, dan zeg ik niet: 'Weet je wat we gaan vandaag eens een leuk gesprek voeren'. Daar kijk ik wel tegenop."

De Haan zegt dat de opvolging van De Haan nog open ligt. "We hebben drie opties: in deze setting doorgaan, iemand erbij zetten of gelijk een langetermijnoplossing zoeken. Daar zullen wij ons de komende dagen meer dan druk mee gaan houden", aldus De Haan.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 22 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Vitesse 34 -9 51
7 FC Utrecht 34 5 47
8 SC Heerenveen 34 -13 41
9 SC Cambuur 34 -17 39
10 RKC Waalwijk 34 -11 38
Bekijk de hele stand