De Haan lovend over middenvelder: "Hij laat voetbal makkelijk lijken"

Ferry de Haan
Ferry de Haan Foto: © NESimages

Hans Kraay jr. twijfelt absoluut niet aan de voetballende kwaliteiten van Joey Veerman. De analist is bij Goedemorgen Eredivisie, een programma van ESPN, lovend over de oud-speler van SC Heerenveen.

"Als je Veerman in Italië neerzet bij een ploeg in de top acht, draait hij daar met twee vingers in de neus moeiteloos mee", zei Pierre van Hooijdonk eerder in de week bij Studio Voetbal. "Ik heb geen enkele twijfels over het wel of niet slagen van Joey Veerman in een grotere competitie. Dan laat ik Engeland even links liggen en heb ik het met name over Italië. "

Bij Goedemorgen Eredivisie krijgt Kraay jr. de vraag of hij zich daarin kan vinden. "Ik zou dat niet zo durven zeggen. We kunnen nu wel weer beginnen over Veerman bij balverlies, maar daar moeten we over ophouden. Het is een hartstikke goede speler. Ik weet niet of hij mee kan in de internationale top zoals Pierre zegt, maar aan de bal kan hij het overal met twee vingers in zijn neus", is hij lovend.

De analist vervolgt: "Hij ergert zich altijd aan het feit dan mensen het bij hem over balverlies hebben. Maar daar zal hij mee moeten leren leven. Hij is er hard mee aan de gang. Het is gewoon een fantastische voetballer. Hij ziet dingen en kan dingen uitvoeren die niemand anders ziet."

Ook Ferry de Haan, algemeen directeur van SC Heerenveen, is lovend over de kwaliteiten van de Volendammer, die hij in 2019 naar Friesland haalde. "Hij laat voetbal makkelijk lijken. Hij is absoluut bezig met de mindere punten van zijn spel, maar je kan niet opeens van Joey Veerman een hele andere speler maken en dat moet je ook helemaal niet willen. Je moet hem beoordelen op wat hij goed kan en dat is passes versturen die een ander niet kan versturen."

Lees meer:
0 reacties