Ferry de Haan positief ondanks verlies: "Dat zal ons helpen"

SC Heerenveen leed een fors verlies van bijna 4 miljoen euro over het seizoen 22/23. Algemeen directeur Ferry de Haan kijkt desalniettemin positief naar de toekomst en richt zich daarbij met name op gesprekken met Sportstad over de stadionhuur.

Dat komt door eens stijgende omzet, een nieuwe televisiedeal en goede gesprekken met Sportstad over de stadionhuur. "De huisvesting is een van de hoogste kostenposten. Daarom worden gesprekken gevoerd met Sportstad over de huur, die 2,6 miljoen euro bedraagt. "Dat is exclusief onderhoud en bijvoorbeeld de energiekosten, dus dat komt er nog eens bovenop", aldus De Haan op de clubwebsite. "We hebben het daarom over de totale huisvestingslasten."

De complete huisvestinglasten zijn voor SC Heerenveen 4,6 miljoen euro. "Dat is ruim een kwart onze totale omzet", rekent De Haan uit. "De huisvestingslasten moeten voor ons naar een acceptabel niveau gaan. We zijn met Sportstad in een oplossingsgericht gesprek. We kunnen daar nog niet concreet een bedrag op plakken, maar beide partijen beseffen dat we goed met elkaar moeten overleggen wat nou het beste is voor iedereen. We verwachten dat het voor zowel SC Heerenveen als Sportstad een resultaat oplevert waar beide partijen tevreden over kunnen zijn."

Daarnaast ziet De Haan de omzet stijgen, mede dankzij de nieuwe televisiedeal. "Dat zal ons ongetwijfeld helpen om het operationeel tekort te verkleinen. Het is een feit dat we er dan substantieel op vooruit gaan", stelt De Haan, die ook ziet dat de omzet stijgt. "De cijfers zijn positief, maar die moeten nog positiever worden."

Lees meer:
0 reacties