Ferry de Haan: "Elf miljoen is en blijft een heel mooi bedrag"

Amin Sarr en Ferry de Haan
Amin Sarr en Ferry de Haan Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen maakte begin dit jaar een flinke klapper door Amin Sarr voor bijna twaalf miljoen euro te verkopen aan Olympique Lyon. De Friezen houden uiteindelijk maar zo'n acht miljoen euro over aan de transfer. Een deel van het bedrag werd overgemaakt naar derden (speler, zaakwaarnemer en vorige club).

Algemeen directeur Ferry de Haan geeft toe dat er een wat hoger bedrag dan gebruikelijk is gegaan naar een tussenpersoon, vanwege zijn rol in de totstandkoming van de transfer. "Het was een bijzondere transfer", zegt De Haan tegen Voetbal International. "Er liep aanvankelijk niets, maar vier dagen later lag er een volledige overeenkomst."

De Haan gaat verder: "Er is daardoor een wat hoger bedrag betaald, maar niets aanzienlijks." De directeur is nog altijd tevreden met de Sarr-deal. "Elf miljoen is en blijft een heel mooi bedrag dat we hebben ontvangen voor een speler die maar een jaar bij ons gespeeld heeft."

De Haan legt uit waarom Heerenveen ervoor heeft gekozen om te specificeren welke delen van de deal er naar derden zijn gegaan. "Je kunt vanwege afspraken niet alles op tafel gooien, maar openheid en eerlijkheid zijn belangrijk."

"Als in de media komt dat we een deal voor elf miljoen euro hebben gesloten, schept dat bepaalde verwachtingen. We hopen dat deze uitleg wat meer verduidelijking geeft. Er blijft netto simpelweg een stuk minder over voor ons als club", aldus De Haan.

Lees meer:
0 reacties