De Haan eerlijk: "Dan zijn onze fans er natuurlijk ook snel klaar mee"

Ferry de Haan
Ferry de Haan Foto: © Pro Shots

Pelle van Amersfoort maakte afgelopen week transfervrij de overstap naar SC Heerenveen. Met Joost van Aken, Andries Noppert en nu Van Amersfoort hebben de Friezen in minder dan een jaar tijd drie spelers gehaald die de club goed kennen. Is er sprake van een verband tussen de transfers? Welke rol speelt het club-dna, volgens technisch manager Ferry de Haan, bij deze transfers?

"Het staat niet bovenaan mijn prioriteitenlijstje. Daar wil ik eerlijk over zijn", zegt De Haan tegen Voetbal International. "Tegelijkertijd speelt het wel een rol. We waren al langere tijd op zoek naar een lopende middenvelder. Als er dan een speler met dat profiel beschikbaar is als Pelle, die dat club-dna inderdaad bezit, dan is dat natuurlijk een pré ten opzichte van anderen."

De Haan ziet ook dat de aanwezigheid van spelers als Noppert, Van Aken en Van Amersfoort iets losmaakt onder de supporters van SC Heerenveen. "Voor supporters heeft dat iets extra’s. Tegelijkertijd zeg ik ook hier: het gaat om kwaliteit. Halen we een speler terug die er niets van bakt, dan zijn onze fans er natuurlijk ook snel klaar mee."

De Haan gaat verder: "Kijk je naar dit kalenderjaar, dan is er bij ons echt weer iets ontstaan tussen het team en het publiek. Die wisselwerking is mede het gevolg van dat er jongens op het veld rondlopen die het Heerenveen-dna bezitten, maar dan doel ik niet alleen op Joost, Andries of nu Pelle."

"Neem Milan van Ewijk en Sven van Beek: geen jongens met een rijk verleden hier, maar wel spelers die precies brengen en zich zo gedragen zoals men hier graag ziet. Dat is ook onderdeel van het gevoel dat is ontstaan. Dat wordt vervolgens versterkt door de jongens die de club al langer kennen. Dat is voor onze fans en het sentiment rond de club natuurlijk heel mooi", aldus De Haan.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
12/02
SC Heerenveen
14:30
Feyenoord
zo
19/02
SC Cambuur
12:15
SC Heerenveen
za
25/02
SC Heerenveen
18:45
RKC Waalwijk
za
4/03
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
zo
12/03
SC Heerenveen
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 20 19 37
6 Sparta Rotterdam 20 13 34
7 FC Utrecht 20 2 33
8 SC Heerenveen 20 -2 27
9 RKC Waalwijk 20 0 26
10 NEC 20 2 23
11 Fortuna Sittard 20 -8 23
Bekijk de hele stand