De Haan: "Als we kijken naar de landelijk trend lopen we niet voorop"

Ferry de Haan en Martin Koopman
Ferry de Haan en Martin Koopman Foto: © Pro Shots

Op 17 maart speelde SC Heerenveen een thuisduel tegen Feyenoord (2-3). Na het winnende doelpunt van de Rotterdammers in de slotminuten, zochten supporters van de Friese club de confrontatie met Feyenoord-fans die naast het uitvak zaten en juichten tijdens de goal. Omrop Fryslân stelt dat Heerenveen-fans steeds vaker betrokken zijn bij supportersgeweld.

In gesprek met algemeen directeur Ferry de Haan vroeg clubwatcher Roelof de Vries: is bij SC Heerenveen sprake van toenemend supportersgeweld? "Ik vind niet dat specifiek SC Heerenveen een probleem heeft met toenemend supportersgeweld", zegt De Haan bij Omrop Fryslân. "We zien daarin een landelijk trend en de problemen spelen niet alleen op supportersgebied. Kijk naar de gehele maatschappij, waarin een verharding zichtbaar is. Als we kijken naar de landelijk trend lopen we niet voorop."

De Haan gaat verder: "Daar komt nog eens bij dat wij een vrij 'open stadion' hebben: dat vinden supporters van SC Heerenveen, maar ook supporters van de tegenstander. Ook supporters van tegenstanders komen graag bij ons. Als club hebben wij een 'open karakter' en daar houden we ook aan vast. Denk daarbij aan ons gastengebied, een groot uitvak met een fantastisch zicht op het veld."

SC Heerenveen is niet voor het weren van de supporters van de uitspelende club. Waarom niet? "We zijn een gastvrije club, altijd geweest, daar staan we ook om bekend en dat willen we graag zo houden. Zowel uit- als thuissupporters vinden het een belevenis naar SC Heerenveen te komen", aldus Ferry de Haan.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand