De Fockert: "Je hoorde: die man speelt nooit en hij pakt 150k"

Maarten de Fockert heeft een punt achter zijn loopbaan gezet. De oud-doelman van SC Heerenveen is openhartig over zijn verleden als prof. Zo merkte hij dat mondelinge afspraken vaak niet worden nagekomen.

"Ik tekende bij SC Heerenveen een contract als derde keeper", vertelt hij in de Cor Potcast. "Toen zeiden ze: op het moment dat je tweede keeper wordt, gaan we gelijk in gesprek en zetten we het om. Ik was na twee weken tweede keeper, maar het heeft twee jaar geduurd voordat ik een nieuw contract had. Ik wel een aantal keren gehad dat je mondeling iets afspreekt, maar daar is nooit iets van terechtgekomen."

De Fockert merkte ook dat spelers soms veel te hoog in de boom gingen zitten. "Als ik daar nu op terugkijk, ik zat een beetje al die oude contracten door te spitten, dan schaam ik me eigenlijk een beetje waar ik toen met m'n hoofd zat", blikt hij terug. "Je liet je echt op hol brengen, omdat je van andere jongens in de kleedkamer hoorde: die man speelt nooit en hij pakt 150k."

"Dan dacht ik: godverdomme, ik zit in Jong Oranje en ben een talent. Dan moet ik ook minimaal 150.000 verdienen", vervolgt De Fockert. "Toen kreeg ik een aanbieding van 5.000 bruto per maand. Dat was voor mij ongeveer een verdubbeling. Eigenlijk is het hartstikke veel geld en er kan echt wel wat extra's bij. Maar ik weet dat ik richting mijn zaakwaarnemer reageerde: wat een schandalig aanbod, ik moet hier weg."

Volgens de oud-doelman lag dat aan zijn onervarenheid. "Ik was toen negentien, denk ik. Je laat je gewoon opnaaien. Ik was er oprecht dat moment heilig van overtuigd dat ik gewoon beledigd werd. En dan ben ik nog een van de meest realistische jongens in zo'n kleedkamer", aldus De Fockert, die ook andere spelers meemaakte.

"Er was een jongen bij ons, die deed het goed in de A1 en maakte zijn debuut", zegt hij. "Ik weet niet of hij toen met Mino (Raiola, red.) in contact kwam. Het was best wel een relaxte gast, maar hij heeft bij Hans Vonk op kantoor gezegd: we praten vanaf een ton. Dat was nog een A1-speler!"

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 NEC 6 0 7
10 Heracles Almelo 5 -2 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 4 1 5
15 Vitesse 5 -6 3
Bekijk de hele stand