"De financiële situatie van Heerenveen is relatief zelfs verslechterd"

Martin Koopman (L), Ferry de Haan (M) en Cees Roozemond (R)
Martin Koopman (L), Ferry de Haan (M) en Cees Roozemond (R) Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen heeft de jaarcijfers gepresenteerd. In het seizoen 2022-2023 leed de Friese club een verlies van 3,6 miljoen euro. De netto-omzet steeg, van 15,2 miljoen euro naar 17,7 miljoen euro. Verder steeg de commerciële omzet met acht ton, naar 7,7 miljoen euro. Het volledige jaarverslag is te lezen op de clubsite.

Cees Roozemond, oud-directeur van SC Heerenveen, vertrok aan het einde van vorig seizoen, maar is nog wel verantwoordelijk voor de jaarcijfers van 2022-2023. Clubwatcher Sander de Vries ziet dat er financieel niet veel is verbeterd onder de oud-directeur. "Deze jaarrekening is het laatste hoofdstuk van de bestuurlijke periode van Roozemond bij Heerenveen", schrijft De Vries in de Leeuwarder Courant. "Wat voor erfenis laat hij achter?"

De sportverslaggever legt uit: "Bij zijn aantreden in 2019 had de club een operationeel tekort van bijna 6 miljoen euro op een omzet van 16,3 miljoen euro. Vier jaar later zijn de tekorten 7 miljoen euro, op een omzet van 17,7 miljoen euro."

"Zo bezien is de financiële situatie niets veranderd en relatief zelfs verslechterd, al wijst Ferry de Haan in het jaarverslag ook op andere elementen van het werk van zijn voorganger. "Onder de bezielende leiding van Cees is er weer kleur in de club gekomen", aldus De Haan. "De club wordt weer als positief ervaren en er is weer groei in de omzet. Dit geeft het belang aan van rust, plezier en continuïteit."

Lees meer:
0 reacties