De Boer sluit transferrevolutie uit: ''Wat de gek ervoor betaalt''

Ronald de Boer en Hélène Hendriks gaan er niet vanuit dat er door de huidige coronacrisis iets structureels gaat veranderen op de transfermarkt in het voetbal. Zo zouden spelers stukken minder waard zijn geworden dan voor de uitbraak van de pandemie. 

Op korte termijn verwacht De Boer wel een kleine verandering. "Maar structureel? Nee, dat niet", zegt de oud-international aan tafel bij Jinek. "Toen de huizenmarkt instortte dacht iedereen dat we weer een beetje normaal gingen doen, want dat was te gek voor woorden. Maar de prijzen zijn nog nooit zo hoog geweest."

"Nu gaan de transferprijzen weer een beetje omlaag en zeggen mensen dat het weer normaal wordt, maar over tien jaar zitten we weer 20% hoger dan een paar maanden geleden. Ik zie het niet gebeuren. Het is wat de gek ervoor betaalt. Als voetbal zo populair blijft...", aldus De Boer.

De Boer krijgt bijval van Hendriks. "De echte problemen komen pas volgend seizoen", vult de presentatrice van FOX Sports en Veronica aan. "De sponsordeals zijn vaak al betaald, de inkomsten van de seizoenskaarten zijn al binnen en de televisiegelden komen binnen, dus op dit moment is er nog geen supergroot probleem, maar volgend jaar wel", besluit Hendriks.

Je kan het spelers niet zomaar opleggen om salaris in te leveren, vindt Ronald de Boer. Clubs moeten met hun spelers in gesprek gaan. Bekijk het fragment van #Jinek hier ????https://t.co/csGR2Q8Fzf

— Jinek (@Jinek_RTL) April 14, 2020

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand