De Boer over SC Heerenveen: ''Ze kunnen niet alle drie spelen''

Als een complete verrassing wist SC Heerenveen afgelopen week Lasse Schöne vast te leggen als nieuwe speler. De 34-jarige middenvelder kon zondag tegen AZ meteen aan de bak nadat Joey Veerman geblesseerd uitviel in de warming-up.

Ook Ronald de Boer is blij om Schöne weer op de Nederlandse voetbalvelden te zien na zijn uitstapje bij het Italiaanse Genoa. "Voetballend gezien zie je direct weer zijn kwaliteiten. Ik denk dat het een hele goede speler voor Heereenveen is. Straks zul je zijn kwaliteiten ook zien met zijn corners vrije trappen", vertelt De Boer bij Dit was het Weekend op ESPN.

"Hij is gewoon een aanwinst en pakt z'n goaltje mee na voorbereidend werk van Siem de Jong. Maar het is een probleem dat hij als een hangende linksbuiten loopt waar hij wil. Je wilt hem eigenlijk op het middenveld zien", vervolgt De Boer, die weet dat trainer Johnny Jansen in die linie ook de keuze heeft uit spelers zoals Tibor Halilovic, Rodney Kongolo, Oliver Batista Meier en Rami Hajal.

"Maar met Siem de Jong, Lasse Schöne en Joey Veerman heb je niet echt een 'loop-middenveld', hoor. Je moet wel de balans vinden, ze kunnen niet alle drie spelen. Het zijn stuk voor stuk goede voetballers maar daarmee alleen ga je geen wedstrijden winnen."

Lees meer: