De Boer kritisch: ''Dat was toch een beetje een huilie-huilie-verhaal''

Sportief gezien ziet iedereen wel de meerwaarde van Lasse Schöne bij SC Heerenveen, maar er worden wel kanttekeningen geplaatst bij de financiële kant van het verhaal. Volgens sportverslaggever Arjen de Boer valt dat niet te rijmen met een eerdere oproep van de club.

"Dit is een grote jongen en die verdienen denk ik normaal gesproken al snel drie à vier ton. Dit is nu een half jaar en dan moet je al uitgaan van 150.000 tot 200.000 euro?", vraagt De Boer zich hardop af in de Sportcast van Omrop Fryslân. Volgens collega Andor Faber bevindt De Boer zich echter op glad ijs: "Dit is gevaarlijk, hè? Hij kon ook naar de zandbak maar wilde heel graag terug naar Friesland."

"Wie zegt dat hij heel veel eisen had en heel veel geld vangt? Ik vind het nogal wat om te suggereren dat hij een grootverdiener zal zijn", aldus Faber. De Boer: "Het is misschien niet een grootverdiener maar hij komt niet voor een appel en een ei. Bij de nieuwjaarsreceptie had Cees Roozemond toch een beetje een huilie-huilie-verhaal van: 'Oh jongens, het is financieel gezien een dramatisch jaar door corona.'"

"Hij maakte zich vooral zorgen op de lange termijn. Hij deed een oproep aan iedereen om loyaal op te stellen richting de club. Dan komt er nu een jongen die toch een zeer fatsoenlijk salaris moet verdienen. Daar kun je je vraagtekens bij zetten", aldus De Boer.

Opnieuw vindt Faber dat zijn collega wat te kort door de bocht gaat. "Als je daardoor één of twee plekken hoger eindigt, kom je hoger op de ranglijst met tv-geld. Dan heb je misschien wel play-off-wedstrijden en kan er misschien wel weer wat publiek bij. Wie weet verdient dat zichzelf dus wel weer terug", besluit Faber.

Lees meer: