De Boer: "Het sentiment bij SC Heerenveen is helemaal omgedraaid"

Verslaggever Arjen de Boer in gesprek met Foppe de Haan
Verslaggever Arjen de Boer in gesprek met Foppe de Haan Foto: © Pro Shots

Arjen de Boer kijkt met veel vertrouwen vooruit naar SC Heerenveen komend seizoen. De verslaggever van Omrop Fryslân merkt dat de verwachtingen bij de achterban positief zijn.

"Door de knappe finish afgelopen seizoen is het sentiment helemaal omgedraaid", zegt De Boer in het Friesch Dagblad. "De seizoenskaarten vliegen de deur uit. Het is heel anders dan andere jaren. Het verbaast me niet eens. Hoe lang is het geleden dat wij bij Heerenveen nog echt goed voetbal hebben gezien? Je moet bijna terug naar de tijd toen Gertjan Verbeek trainer was. De laatste jaren waren de mooie wedstrijden op de vingers van een blinde houthakker te tellen."

De Boer trapt wel op de rem. "Met het gevaar dat de verwachtingen te hoog zijn. Maar ze hebben met Amin Sarr een goede spits en de verdediging staat goed. Kees van Wonderen, de nieuwe trainer, zegt dat hij met Heerenveen structureel in het linkerrijtje wil eindigen. Ik geloof daar wel in. De top vier, Ajax, Feyenoord, PSV en AZ, dat is te hoog gegrepen. En Vitesse en FC Utrecht zijn denk ik ook verder. Maar daarna moet Heerenveen komen."

De journalist merkt aan de seizoenkaartverkoop dat de supporters veel vertrouwen hebben. "Voetbal is een amusement-industrie. Mensen willen vermaakt worden", geeft hij aan. "Het zegt ook wat over het 'achterland' van Heerenveen. In potentie is het een hele grote club. Maar als de supporters niet vermaakt worden, dan rennen ze schreeuwend weg. Supporters moeten met een verhaal thuiskomen. Dat was aan het einde van het afgelopen seizoen zo."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand