De Boer complimenteert Veerman: ''Geslaagd voor examen''

Eerder dit seizoen zakte Joey Veerman nog een beetje door het ijs tegen Ajax en AZ, maar zondag tegen PSV liet hij in een topwedstrijd zien waartoe hij in staat is. Analist Ronald de Boer vindt dan ook dat de 22-jarige middenvelder 'geslaagd' is voor zijn examen.

"Joey is geslaagd hoor, vandaag. Honderd procent", lacht De Boer bij Dit was het Weekend op FOX Sports. "Hij gaf een paar fantastische passes en in de tweede helft kreeg hij daar nog meer gelegenheid voor omdat PSV achteruit liep." Na twintig minuten gaf Veerman mogelijk de mooiste pass van de wedstrijd op Mitchell van Bergen. "Deze bal is zo fantastisch, met zo veel effect..."

"Deze bal had er natuurlijk in gemogen van de andere Veerman", vervolgt De Boer, doelend op Henk Veerman. In de tweede helft lukte het de spits wél om af te ronden en was zijn naamgenoot de aangever. "Er zit zoveel gevoel in deze bal. Deze pass op de 1-1 zien we niet veel hoor. Henk maakt hem geweldig af, maar weinig spelers zouden hebben gezien dat die spits zo vrij stond. Hij geeft hem perfect."

De Boer kan zich overigens wel wat vinden in de woorden van collega Kenneth Perez, die vindt dat Veerman nog wel wat mag afvallen. "Er valt wel wat winst te halen, maar hij speelde echt geweldig in de tweede helft." Niet voor niets wordt Veerman al langere tijd gelinkt aan de topclubs in Nederland. Volgens Kees Kwakman zou hij bijvoorbeeld niet misstaan bij dit PSV.

De mede-Volendammer stelde in een eerder uitzending van FOX Sports voor om Pablo Rosario dan te vervangen door Veerman. De Boer: "Ik begrijp wel wat hij bedoelt, want die creativiteit zie je niet als je Hendrix, Rosario en Sangaré ziet lopen... Daar wordt je niet echt vrolijk van."

Lees meer:
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand