'Dat was met mij en Mulder het geval, hij was gewoon beter''

Wouter van der Steen is dit seizoen één van de sterkhouders bij FC Den Bosch, de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie. De doelman stond twee seizoenen onder contract bij SC Heerenveen, maar daar wist hij geen basisplaats af te dwingen. 

Aanvankelijk had hij echter geen moeite met zijn reserverol. "Ik ben in zoverre nederig dat als ik op het trainingsveld zie dat de andere keeper beter is ik geen stennis ga lopen schoppen", legt hij uit op de website van Awaydays. "Dat was bijvoorbeeld met mij en Erwin Mulder het geval, hij was gewoon beter. Bij Helmond Sport kwam op een gegeven moment Björn Sengier", blikt Van der Steen terug. 

"Met alle respect, maar toen dacht ik wel als ik het gevoel heb minstens gelijkwaardig te zijn aan mijn concurrentie. Dan word ik wel iets lastiger, maar altijd met respect", benadrukt hij. "Ik ging er dus ook heen voor de ervaring. Ik had zes jaar in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld en kende alles al", aldus Van der Steen, die wel tevreden is over zijn eigen ontwikkeling bij de club uit Friesland. 

"Ik wilde heel graag weten hoe mij niveau zich verhield ten opzichte van de Eredivisie, al is het maar op de training. Bij Heerenveen kon ik stappen maken en daar ben ik volgens mij wel in geslaagd", vervolgt de doelman, die na twee jaar toch besloot om weg te gaan. "Bij Heerenveen zijn er ook dingen gebeurd waar ik het niet mee eens was, die gewoon klote waren. Daardoor besloot ik na twee jaar verder te kijken."

Nu op onze site:

Een uitgebreid interview met FC Den Bosch-doelman Wouter van der Steen over onder andere zijn eerste maanden in Den Bosch, zijn tijd in Helmond en de periode in Heerenveen.

'Het voetbal in Den Bosch leeft weer'

?? https://t.co/P2QK1V2C78 pic.twitter.com/c6ydHwABrC

— Awaydays NL (@AwaydaysNL) February 20, 2019

Lees meer: