'Dat was een fantastisch scenario voor ons en voor Heerenveen-fans''

Op 17 mei 2009 speelde SC Heerenveen haar derde bekerfinale in de geschiedenis van de club. Na honderdtwintig minuten voetballen in de Rotterdamse Kuip staat de finale tegen FC Twente 2-2. Strafschoppen moesten gaan uitmaken wie de wedstrijd ging winnen.

"Dat was een fantastisch scenario voor ons en voor de fans", zegt toenmalig SC Heerenveen-trainer Trond Sollied in gesprek met Omrop Fryslân. "We speelden een mooie wedstrijd. We hadden een beetje geluk, maar wonnen wel."

De spelers van SC Heerenveen hadden genoeg geoefend op strafschoppen. "De trainingen op Ameland waren belangrijk", zegt Sollied. "Bij elke training zorgde ik ervoor dat we gelijkspeelden tegen elkaar en dat ze penalty's nemen. Wij wisten precies wie de penalty's moesten nemen."

"We waren heel goed voorbereid zonder dat de spelers dat wisten." SC Heerenveen schoot alle strafschoppen tegen FC Twente erin en won de serie met 5-4. "We waren daar ook heel zeker over dat dat goed ging komen. Ik was niet eens zo zenuwachtig voor de penalty's", aldus Sollied.

Lees meer: