'Dat Van Basten gecharmeerd was van mij, voelde als een compliment''

Voormalig SC Heerenveen-speler Daley Sinkgraven maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Bayer Leverkusen. De 24-jarige verdediger/middenvelder debuteerde onder Marco van Basten in het eerste elftal van SC Heerenveen.

"Dat hij zo gecharmeerd was van mij, voelde als een compliment", zegt Sinkgraven in gesprek met het Friesch Dagblad. "Af en toe liet hij zelf ook nog wel eens wat zien op de training. Dan schoot een teamgenoot de bal de lucht in en riep dan 'trainer'. Dan keek Van Basten omhoog, zag hij die bal naar beneden komen en liet hem dood neervallen op zijn voet. Achteloos. Mooi om te zien."

Sinkgraven blikt met veel plezier terug op zijn tijd bij SC Heerenveen. Vooral vanwege een lichaam dat toen nog niet tegensputterde. "Alles ging op de automatische piloot. Ik was gewoon lekker aan het voetballen en was niet bezig met een eventuele transfer. Het overdonderde me. Alles ging vanzelf", aldus Sinkgraven, die de afgelopen jaren veel blessureleed kende.

@Sinkgraven16 (Daley Sinkgraven) stond te boek als het grote talent van @scHeerenveen en werd na een jaar eredivisie al opgepikt door @AFCAjax. Goed voetballen kan hij nog steeds, nu bij Leverkusen. Maar het gevecht met zijn eigen lijf blijft frustreren. https://t.co/JC6zuLB2ID

— Friesch Dagblad SPORT (@FD_sport) June 30, 2020

Lees meer: