'Dat ondanks dat ik veel te danken had aan SC Heerenveen''

Ruben Roosken wist bij SC Heerenveen niet door te breken. Via FC Emmen kwam hij afgelopen zomer terecht bij TOP Oss, waar hij dit seizoen een van de dragende krachten is.

"Rond mijn twaalfde fuseerden beide jeugdopleidingen (SC Heerenveen en FC Emmen red.) tijdelijk en toen dat project stopte, mocht ik kiezen bij welke club ik wilde blijven plakken. Emmen was veel dichter bij huis, dus was dat een gemakkelijke keuze, ondanks dat ik veel te danken had aan Heerenveen", begint Roosken bij Voetbalzone.

Bij FC Emmen debuteerde Roosken in 2019 in de Eredivisie. "Daar ben ik zeker trots op, maar het waren uiteindelijk maar drie wedstrijden en ook dit seizoen kon ik volgens de voorzitter en de trainer van Emmen niet op veel speeltijd rekenen." In Oss is Roosken onbetwiste basisspeler en zo kwam hij in oktober ook nog in actie in het Abe Lenstra Stadion voor de KNVB Beker.

"Ik merk dat ik op alle vlakken wat sterker ben geworden de afgelopen tijd, ook als persoon. Het doet me gewoon heel veel dat ik nu een vaste basisspeler ben. Daar krijg je veel zelfvertrouwen van en ook het hebben van een eigen huis maakt me volwassener."

Lees meer: