'Dat er veel clubs geïnteresserd waren, geeft wel het gevoel dat ik toch kan voetballen''

Eerder deze week werd bekend dat Joshua Sanches SC Heerenveen de rug toekeert om in Rotterdam bij Sparta voor zijn kans te gaan. De 19-jarige middenvelder slaagde er in Friesland niet in om door te breken. 

"Toen ik vanuit de A-jeugd naar de selectie ging, mocht ik in de voorbereiding met het eerste meetrainen. Dat was een soort droom die uitkwam, maar helaas heb ik mijn officiële debuut nooit mogen maken. Het laatste seizoen zag je dat er naar andere jongens werd gekeken en dat ik werd overgeslagen. Dan moet je toch bij jezelf te rade gaan, ook al hou je van de club", vertelt Sanches in een interview met Voetbalzone

Omdat Sanches bij SC Heerenveen weinig perspectief meer zag, besloot hij de overstap te maken naar Sparta Rotterdam. Daar zal de offensief ingestelde middenvelder in eerste instantie aansluiten bij Jong Sparta, dat uitkomt in de Tweede Divisie. "Als je niet zeker bent van een basisplaats in het eerste, wil je toch op een goed niveau spelen. Het is beter om iedere week te spelen op een goed niveau, wat de Tweede Divisie is. Het is wat dichterbij de Jupiler League en de Eredivisie, dus de stap is niet zo groot. De stap van de beloften van Heerenveen naar het eerste is vrij groot."

“Ik heb geen verwachtingen, ik laat het gewoon op me af komen en dan komt het vanzelf. Verwachtingen kunnen je alleen maar teleurstellen. Bij Heerenveen was ik misschien een beetje ambitieus. Ik begon aan het seizoen met het idee dat ik kon knokken voor een plaats in het eerste, maar uiteindelijk moest ik in het begin nog knokken voor een plaats in het tweede. Stijn Schaars, Martin Ödegaard, noem maar op. Het was gewoon overbezet op het middenveld”, gaat Sanches verder. "Voor en na de training in het krachthonk, na de training op het veld blijven, voor de training als eerste op het veld: ik heb er alles aan gedaan om beter te worden. Dat is wel moeilijk om te blijven doen als de kansen uitblijven. Dat er nu veel clubs geïnteresseerd waren, geeft wel het gevoel: hé, ik kan toch nog voetballen.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand