"Dat biedt perspectief om die sprong naar de playoffs te maken"

Spelers van SC Heerenveen juichen
Spelers van SC Heerenveen juichen Foto: © Pro Shots

Komend weekend start de Eredivisie weer. SC Heerenveen doet nog volop mee in de strijd om Europees voetbal te halen via de playoffs, maar daarvoor moeten er meer punten gepakt worden dan voor de interlandstop.

"SC Heerenveen heeft een gek programma met vier uitwedstrijd waar je op voorhand niks van verwacht (AZ, PSV, Sparta Rotterdam en NEC red.)", stelt clubwatcher Sander de Vries in KOKO Radio van de Leeuwarder Courant. "Het zou naïef zijn om te denken dat ze daar zeven, acht punten pakken. De thuiswedstrijden (FC Volendam, FC Emmen, Excelsior en Go Ahead Eagles red.) bieden wel volop perspectief om die sprong naar de playoffs te maken."

Volgens De Vries was het goed dat de ploeg van Kees van Wonderen de laatste wedstrijd voor de interlandbreak wist te winnen. "Je merkt toch wel een enorme opluchting na die overwinning op FC Groningen", zag de journalist. "Ze hadden acht wedstrijden daarvoor maar vier punten gehaald. Dat is voor SC Heerenveen gewoon té weinig."

FC Groningen werd vrij simpel met 0-2 verslagen. "Ik vond ze niet goed, maar wel volwassen en zakelijk", vervolgt De Vries. "Je merkt dat die hele club dan weer opgelucht adem haalt."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand