Daniel Karlsbakk: "Goede speler, een geduchte concurrent voor mij"

Daniel Karlsbakk
Daniel Karlsbakk Foto: © Pro Shots

Daniel Karlsbakk is allesbehalve een zekere waarde in de basisopstelling van trainer Kees van Wonderen. De Noorse spits baalt van zijn reserverol, maar weet dat hij gas moet blijven geven bij de club en wacht op zijn kans.

"Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik niet mocht beginnen", vertelde Karlsbakk na afloop van het duel tegen FC Metz aan Voetbal International. "Ik moet gewoon hard blijven werken op de training. Voor mijn gevoel doe ik dat, maar de trainer maakt de keuzes. Als ik minuten krijg, probeer ik mijn best te doen en kansen te krijgen."

Karlsbakk kostte de Friese club zo'n 2 miljoen euro, maar daar haalt de Noor zijn schouders over op. "Natuurlijk is het veel geld dat Heerenveen voor me heeft betaald", gaat de spits verder. "Aan de andere kant zegt het wel iets over het vertrouwen dat de club in mij heeft. Ze zien potentie in mij en willen me helpen om beter te worden. Het liefst wil je als speler een stijgende lijn neerzetten, maar de realiteit is dat een carrière met ups en downs gaat. Daar moet ik mee dealen. Ik moet mentaal sterk zijn en me op mezelf focussen."

"Ik geloof in mezelf. Mijn eerste doel is om basisspeler te worden. Ik weet dat mijn concurrent geen slechte speler is. Hij heeft veel gescoord in Israël, dus hij is een geduchte concurrent voor mij. Ik richt me op mijn eigen spel. Ik wil hier slagen en in dit stadion spelen. Ja, ik ben nog jong en ik heb nog tijd. Het is niet nodig om er druk op te zetten. Ik moet gewoon klaar zijn voor mijn kans, als ik die krijg", aldus de spits.

Lees meer:
0 reacties