Daniel Karlsbakk: "Dit seizoen moet het voor mij gaan gebeuren"

Daniel Karlsbakk en Melle Joop Witteveen vieren een doelpunt
Daniel Karlsbakk en Melle Joop Witteveen vieren een doelpunt Foto: © Orange Pictures

Daniel Karlsbakk speelt sinds eind januari bij SC Heerenveen. De 20-jarige spits uit Noorwegen wist dit seizoen tot nu toe één keer te scoren, maar heeft verder nog geen indruk weten te maken in Friesland. Karlsbakk blijft vechten voor zijn plek in de basis, en legt de keuze voor SC Heerenveen nogmaals uit.

"Ik wilde graag weg bij mijn oude club Viking FK, zodat ik mijzelf beter kon ontwikkelen", zegt Karlsbakk tegen FeanFan Magazine. "Eigenlijk kende ik SC Heerenveen niet echt, al had ik er natuurlijk weleens van gehoord. Toen mij werd verteld dat talenten hier goede kansen krijgen, was mijn keuze snel gemaakt."

Het eerste half jaar kreeg de Noor de kans om te wennen aan Heerenveen, zoals afgesproken. Het was voor de spits lastig om een basisplaats te veroveren. "Sydney van Hooijdonk deed het erg goed afgelopen seizoen. Ik keek veel naar hem en weet dat ik dat ook in me heb."

Nu is Karlsbakk tweede keus achter Ion Nicolaescu. "Dit seizoen moet het voor mij gaan gebeuren. Hoewel ik de druk niet echt voel, weet ik dat die er is. Ik wil gewoon mijn ding doen. Als ik kansen krijg, dan komt de rest vanzelf. Daar ben ik van overtuigd", aldus Karlsbakk.

Lees meer:
0 reacties