'Dan zal op de tribunes in ieder geval geen enkele wanklank klinken''

SC Heerenveen staat aan de vooravond van een nieuw seizoen: nog twee nachtjes slapen en dan staat Heracles Almelo-uit om 12:15 uur op het programma. Na een middelmatig seizoen zijn de verwachtingen rondom het Abe Lenstra Stadion niet al te hooggespannen.

"De vraag die in aanloop naar de opener van het eredivisieseizoen op bijna ieders lippen brandt is deze: gaat Heerenveen het beter doen dan in 2018/19?", vraagt journalist Lars Goerres zich hardop af in het Friesch Dagblad. "Toen werden er buitenshuis best veel punten gepakt (22), maar dat wat de spelers de eigen aanhang in eigen huis voorschotelden (slechts vier zeges), bleef ver achter bij de verwachtingen."

"Bovendien incasseerde de ploeg liefst 73 tegentreffers, goed voor een negatief clubrecord en de uiteindelijke elfde plaats. Genoeg ruimte voor verbetering dus, moet Gerry Hamstra hebben gedacht toen het mislopen van de play-offs eenmaal een feit was", vervolgt Goerres, die zag dat er een achttal basiswaardige spelers het Abe Lenstra Stadion deze zomer hebben verlaten. 

"Kijkend naar de spelersgroep waarmee Jansen het seizoen ingaat, blijft de verdediging de achilleshiel. Het grootste pijnpunt zit ’m nog altijd op de rechtsbackpositie, waar Sherel Floranus tijdens zijn eerste seizoen in Heerenveen nooit kon overtuigen. Geen wonder dus dat met achtvoudig Oranje-international Van Rhijn gistermiddag nóg een rechtsbenige vleugelverdediger werd gepresteerd."

"Op links zoekt de club nog een stand-in voor Lucas Woudenberg", aldus Goerres, die weet dat de Friese fans komend seizoen geen wonderen verwachten. "Zolang Jansen zijn elftal in eigen stadion vol passie laat voetballen en daarmee het publiek regelmatig weet te vermaken, zal op de tribunes in ieder geval geen enkele wanklank klinken."

Vooruitblik: Wat voor seizoen wordt het voor sc Heerenveen? ,,47 van de 64 competitiegoals werden vorig seizoen gemaakt door spelers die inmiddels zijn vertrokken." https://t.co/KJYE0C3bCf

— FrieschDagblad SPORT (@FD_sport) August 2, 2019

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand