"Dan zal het wellicht een Europese topclub worden voor Veerman"

Joey Veerman
Joey Veerman Foto: © BSR Agency

Marco Timmer denkt dat Joey Veerman wel klaar is voor de volgende stap. Zijn optredens op het EK kunnen echter zomaar bepalen wat voor club er langs komt voor de middenvelder van PSV. 

De Volendammer was altijd al goed aan de bal, maar liet in een geweldig seizoen bij PSV zien ook zonder bal grote stappen gezet te hebben. "Veerman verdient de credits voor de grote stap die hij in zijn ontwikkeling zette", schrijft Timmer in Voetbal International. "Veerman parasiteert niet enkel meer op zijn puntgave traptechniek, hij heeft geleerd zichzelf (in defensieve arbeid) fysiek pijn te doen in het teambelang. Tegelijk heeft hij daarmee zichzelf de grootste dienst bewezen. Veerman oogt fitter, speelt volwassener en hij is als allround middenvelder dus betrouwbaarder."

Veerman staat er volgens Timmer goed op bij buitenlandse club. "Dat hij PSV moet verlaten om de volgende stap richting zijn plafond te zetten, daar is iedereen het wel over eens", stelt hij. "Het lukte Veerman niet helemaal om zijn stempel te drukken in de wedstrijd tegen Polen en alleen als hij slaagt voor zijn Oranje-examen, dan zal het wellicht een Europese topclub worden."

Lees meer:
0 reacties