'Dan was de kans groot geweest dat Hauge hier had rondgelopen''

Zoals in vrijwel iedere transferwindow moest SC Heerenveen ook deze zomer een aantal spelers laten lopen die naar andere clubs gingen. Het meest bekende voorbeeld is dat van de Noorse aanvaller Jens Petter Hauge, die uiteindelijk van Bodø/Glimt naar AC Milan verkaste.

"Het is lastig om op namen in te gaan maar Hauge is wel in beeld geweest", erkent Hamstra bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline. "Toen wij op 15 juli weer naar Noorwegen mochten vliegen, zaten Karel (Brandsma, hoofd scouting, red.) en ik als twee kleine kinderen in het vliegtuig. We keken elkaar aan en zeiden: we mogen weer! Toen hebben we een wedstrijd bekeken en daarna ook met hem zelf en de club gesproken."

"Een paar dagen later ben ik er nog een keer heen gegaan, alleen konden we op dat moment nog niet het bedrag neerleggen wat we graag wilden", vervolgt Hamstra. "Dat is geen onwil, bij niemand. Áls we dat gedaan hadden - hij gaf aan dat hij in de winter wilde komen - dan hadden we een behoorlijk bedrag moeten investeren. Terwijl we op dat moment we vijf, zes spelers voor de korte termijn nodig hadden."

Op dat moment was Chidera Ejuke ook nog niet voor twaalf miljoen euro verkocht. "Zo simpel is het. Als dat wel het geval was geweest, hadden we kunnen doorpakken op Jens Petter en was de kans groot geweest dat hij hier had rondgelopen." Uiteindelijk kwam de transfer van Ejuke nog redelijk vroeg in de transferwindow tot stand, maar was het te laat om Hauge vast te leggen.

"Dan ben je vier weken verder en staat hij fantastisch te spelen in San Siro (voor de Europa League tegen AC Milan, red.) en er zitten wat mensen op de tribune die denken van: nou, dat is ook wel een speler voor ons... Dan ben je kansloos", besluit Hamstra realistisch.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
zo
5/11
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
11/11
Vitesse
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 Heracles Almelo 6 -2 8
10 NEC 6 0 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
Bekijk de hele stand