'Dan moet er wel een functie voor me zijn, SC Heerenveen zit in mijn bloed''

Brian Vandenbussche kan bij KAA Gent, waarmee hij vorig jaar kampioen van België werd, niet op veel speelminuten rekenen, maar heeft het prima naar zijn zin bij de Belgische club. De oud-doelman van SC Heerenveen verlengde onlangs zijn contract en neemt genoegen met zijn reserverol.

"Ik kwam hier om te keepen, maar moest uiteindelijk mijn meerdere erkennen in Matz Sels", zegt Vandenbussche in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Daar kan ik mee leven. Matz is uitgegroeid tot de beste keeper in België. Soms is het als reservedoelman moeilijk om scherp te blijven, maar het lukt me op een andere manier toch om belangrijk te zijn. Zou dat niet het geval zijn, dan had ik niet bijgetekend."

Gent speelde dit seizoen in de Champions League en bereikte zelfs de achtste finales. Door het drukke programma heeft Vandenbussche nauwelijks tijd gehad om vrienden in Nederland te bezoeken. "Ik ben gelukkig nog een paar keer in Heerenveen geweest", geeft hij aan. "Dat voelde goed. Toen ik laatst in het Abe Lenstra-stadion was tijdens het duel met Ajax, deed me dat wel wat. Ik heb er toch het grootste deel van mijn carrière doorgebracht."

De inmiddels 35-jarige Vandenbussche wil na zijn actieve loopbaan mogelijk terugkeren naar Heerenveen. "Mocht mijn vrouw Loes (net als de doelman afkomstig uit België, red.) aangeven dat ze terug wil, dan gaan we terug. Dan moet er natuurlijk wel een functie voor me zijn bij de club. SC Heerenveen zit in mijn bloed", aldus Vandenbussche. 

Lees meer: