'Daarmee heb ik bewezen dat ik bij de top van de wereld hoor''

Na twee seizoenen heeft Niels Krist afgelopen week zijn licentie om voor SC Heerenveen in de eDivisie te spelen overgedragen aan Floris Jorna. De in Heerenveen geboren Jorna gaat proberen zijn voorganger te overtreffen en lijkt al over aardig track record te beschikken. 

Jorna heeft in elk geval al een aantal keer in de top-100 van beste FIFA-spelers wereldwijd gestaan. "In november heb ik mij nog als nummer 31 van de wereld gekwalificeerd voor een toernooi in Barcelona", vertelt Jorna bij Omrop Fryslân. "Ik heb wel eens hoger gestaan dan dat, maar ook wel eens lager. Maar ik heb regelmatig de top 100 gehaald, dus daarmee heb ik wel bewezen dat ik bij de top van de wereld hoor."

Toch is het moeilijk om vantevoren te zeggen dat hij voor de titel gaat in de eDivisie. "In de eDivisie zit natuurlijk wel de top van Nederland. Maar met FIFA is het wel een beetje lastig om te bepalen. Ik heb bijvoorbeeld al eens gewonnen van Ali (de eSporter van PSV, red.), maar ik heb ook wel eens verloren van degene die afgelopen seizoen twaalfde werd." Jorna zal hoe dan ook het Heerenveen-shirt met trots dragen.

"Ik ben in Heerenveen geboren en ik heb er achttien jaar gewoond. Toen ik vijf jaar oud was, ging ik al voor het eerst naar een wedstrijd van SC Heerenveen en ik heb samen met mijn vader, opa en oom heel lang een seizoenkaart gehad. Dus ik kom al bijna mijn hele leven bij de club. Daarnaast heb ik nog een jaar of tien bij VV Heerenveen gevoetbald, dus ik heb wel heel veel met Heerenveen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand