'Daar is iedereen binnen de club ook van doordrongen''

SC Heerenveen O17-trainer Wilco Hellinga vindt dat Sportpark Skoatterwâld snel een upgrade nodig heeft om mee te kunnen blijven doen met de concurrerende jeugdopleidingen. Hellinga (50) weet dat het sportpark niet meer aan de kwaliteitseisen voldoet. 

"Als wij mee willen met al die andere clubs is het ongelooflijk belangrijk om de faciliteiten te verbeteren. Zie Skoatterwâld maar als een huis dat tien jaar geleden prachtig gebouwd is, maar sindsdien geen schilderbeurt of onderhoud meer heeft gehad. Dan is de waarde van dat huis een flink stuk minder", zo begint Hellinga in It Pompebledsje.

"Op dit moment lopen we achter de feiten aan. Daar is iedereen binnen de club ook van doordrongen." Desondanks breken er de laatste jaren nog veel talenten door in Heerenveen. "We staan er als jeugdopleiding op dit moment gewoon goed op, hè! Kijk eens wat er de afgelopen jaren is doorgestroomd. En er komt nog heel wat moois aan. Hier krijgen jonge spelers een echte kans."

"De stap naar het eerste elftal is bij ons relatief klein en alle spelers krijgen bij ons in de luwte de kans om zich te etaleren. En je ziet dat dit ons de laatste jaren ook steeds beter lukt", aldus Hellinga.

???? ???????? ????????????????????????????????????????????????

? @KongoloRodney
? @AZAlkmaar
? …#HEEAZhttps://t.co/79pDXvU27V

— sc Heerenveen (@scHeerenveen) November 8, 2020

Lees meer: