Crisis bij Vitesse? "FC Groningen-scenario spookt door het hoofd"

Een oefenduel tussen SC Heerenveen en Vitesse
Een oefenduel tussen SC Heerenveen en Vitesse Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen gaat zaterdagavond op bezoek bij Vitesse. De club uit Arnhem staan momenteel laatste in de Eredivisie en supporters maken zich zorgen.

Zo ook Bjorn Courbois, al jaren fanatieke Vitesse-fan. Hij maakt een podcast over de club. "De toon van de podcast is wat depressief dit seizoen. Dat we ons zorgen maken, blijkt wel uit het feit dat we de spelersbus hebben opgewacht", zegt Courbois bij ESPN, doelend op de gebeurtenissen na het 5-1 verlies tegen Go Ahead Eagles.

Hij gaat verder: "We staan laatste en we scoren niet. Er lijkt ook nog geen schot te zitten in de overname. Er is angst voor degradatie. Het FC Groningen-scenario spookt hier door iedereens hoofd. We hopen alleen dat wij er op tijd bij zijn. Degradatie zou funest zijn. Er verdwijnen banen, de uitstraling van de club wordt minder waardoor er minder supporters komen en zie maar eens terug te komen. De Keuken Kampioen Divisie blijkt wel vaker een moeras te zijn", weet Courbois.

De toekomst van 'zijn' club staat op het spel: "De levensvatbaarheid van de club komt heel erg in het geding. Dat is het allerlaatste wat je wil als supporter. Ik ga liever naar de Keuken Kampioen Divisie met Vitesse dan dat ik op vrijdag met mijn vrouw op de bank tv moet kijken. Door de overnameperikelen en de stand op de ranglijst ben je daar toch bang voor", besluit de supporter.

Lees meer:
0 reacties