Couhaib Driouech mocht niet weg: "Toen werd het ineens een soap"

Couhaib Driouech
Couhaib Driouech Foto: © Pro Shots

Couhaib Driouech was de voorbije winter dichtbij een transfer naar PSV, maar bleef uiteindelijk bij Excelsior. De Rotterdammers wilden de oud-speler van SC Heerenveen niet laten vertrekken, omdat de club geen vervanger wist binnen te halen. Door een doorverkooppercentage bleef een financiële injectie voor de Friese club dus (voorlopig) uit.

"Ja, het was een rollercoaster. Weet je wat het is: je weet dat de transferperiode eraan komt en je weet dat je een paar goede wedstrijden hebt gespeeld. Dan weet je dat er wat interesse is", vertelt Driouech in Kick 't met van Ziggo Sport. De interesse kwam in eerste instantie uit het buitenland, maar dat zag de aanvaller niet zitten. "Dat heb ik met mijn manager besproken, het liefst bleef ik nog in Nederland."

En toen was daar het telefoontje van PSV. "Dat was voor ons natuurlijk top", gaat hij verder. "Als er een club van zo'n kaliber komt, dan kan je geen nee zeggen. Ook als je kijkt naar hoe ze dit bezig zijn dit seizoen. De clubs hadden heen en weer contact, je weet hoe dat gaat. Toen kwam Feyenoord er ook nog eens bij. Toen werd het ineens een soap."

"We hebben het dan over een tijdsbestek van 24 uur, hè. De laatste 24 uur van de transferperiode. Omdat Javairo Dilrosun naar Mexico ging, hadden ze een speler nodig. PSV wilde me graag omdat Yorbe Vertessen wegging en Noa Lang geblesseerd was. Uiteindelijk is Excelsior er niet uitgekomen met PSV."

De Kralingers zochten echter eerst een vervanger voor Driouech. "Dan kunnen we je niet laten gaan', vertelden ze mij. Maar ik heb altijd nog geloof en vertrouwen in mezelf dat het aankomende zomer misschien gaat gebeuren. Niet per se PSV, maar ik hoop wel dat er andere clubs komen", aldus Driouech.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand