Conflict rondom SC Heerenveen Vrouwen: ''Maken misbruik van dromen''

SC Heerenveen Vrouwen en Edwin Waterham zijn opnieuw in conflict geraakt. De club en Waterham stonden eerder al tegenover elkaar in de rechtbank.

Dat ging destijds over het bedrijf van Waterham, Probis, dat sponsor was van SC Heerenveen Vrouwen. Waterham was echter van mening dat hij vanwege corona te weinig waar kreeg voor zijn geld en eiste 20.000 euro terug. Uiteindelijk werd hij teruggefloten, maar nu haalt Waterham weer uit.

Volgens hem worden de speelsters van SC Heerenveen Vrouwen uitgeknepen. "Het zou niet zo mogen zijn dat een grote club als Heerenveen op deze manier misbruik maakt van dromen en ambities van jonge vrouwen", schrijft hij in een mail die in de handen van Quote is gekomen.

Ook stuurt Waterham een recent arbitraal tussenvonnis van de KNVB, waarin wordt geoordeeld dat de Stichting Vrouwenvoetbal Noord-Nederland, waar SC Heerenveen Vrouwen onder valt, Nóah Waterham (de dochter van) 85,5 uur te weinig heeft betaald.

Het is vastgesteld dat ze meer uren werkte dan de twaalf uur per week waarvoor ze op de loonlijst stond bij de Friese club. Nóah Waterham liep daarmee bruto 750 euro mis. Om het geld gaat het Edwin Waterham echter niet, het gaat om het 'zichtbaar maken van onrecht'. "De zaak draaide eigenlijk om het stelen van tijd, energie, dromen en ambities van jonge vrouwen die voor de betaald voetbalorganisatie Heerenveen veel geven en laten en dan slecht behandeld worden als beloning", aldus Waterham.

Volgens Jessica Roosenburg, voorzitter van SC Heerenveen Vrouwen, komt het nieuwe conflict wederom door het feit dat Nóah Waterham botste met trainer Roeland ten Berge. Waterham, voormalig jeugdinternational, heeft inmiddels een punt achter haar carrière gezet. "We hebben het hier over iemand die heel boos is op de trainer, en die nu tot het naadje gaat."

"Kijk, ik zou de dames dolgraag betalen op het niveau zoals we dat kennen uit de top van het mannenvoetbal. Maar feit is dat de sport zich nog aan het professionaliseren is. In de tussentijd moet je ons zien als amateurclub", geeft Roosenburg aan. Volgens de voorzitter is dit wat haalbaar is. "Het zou geweldig zijn als onze speelsters naast hun sportieve carrière niet meer hoeven te werken, dat is precies waar we voor vechten", besluit ze.

‘Voetbalvrouwen van sc Heerenveen misbruikt’ https://t.co/7wPRIAbKxX pic.twitter.com/yVE6fnlyak

— Quote (@Quotenet) June 7, 2021

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
AZ
16:30
SC Heerenveen
za
8/04
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
15/04
Sparta Rotterdam
21:00
SC Heerenveen
za
22/04
SC Heerenveen
18:45
FC Emmen
za
6/05
NEC
20:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
9 SC Heerenveen 26 -5 34
10 RKC Waalwijk 25 0 32
11 Go Ahead Eagles 25 -8 29
12 Fortuna Sittard 26 -14 29
Bekijk de hele stand