Concerten in het Abe Lenstra Stadion? "Waarom kan dat niet bij ons?"

Abe Lenstra Stadion
Abe Lenstra Stadion Foto: © Pro Shots

Janneke Hoitinga is de nieuwe directeur van Sportstad Heerenveen. Als gevolg legt ze daarom haar taken als voorzitter van het stichtingsbestuur van SC Heerenveen naast zich neer.

Een van de uitdagingen voor haar de komende tijd is de stadionhuur van SC Heerenveen. Club en verhuurder Sportstad zijn al een langere tijd in gesprek over een verlaging van de huisvestingslasten. Hoitinga bevestigt dat aan de Leeuwarder Courant. "We moeten de stadionexploitatie rendabeler krijgen. Het Abe Lenstra-stadion staat zóveel dagen leeg. Dat geldt ook voor verschillende ruimtes in het stadion. Wij moeten daar met de club én Sportstad wat aan doen. We hebben de potentie, de faciliteiten en zijn bovendien goed bereikbaar."

Ze heeft daar zo haar eigen ideeën voor. "Een festival als de Amsterdamse Zomer, dat in het Olympisch stadion wordt gehouden. Waarom kan dat niet bij ons? Waarom hebben wij geen Simmerdeis? Waarom zijn er geen concerten in het Abe Lenstra-stadion? Ik was vorig jaar bij de Monster Jam in het Gelredome. Het zou toch vet zijn als wij zoiets organiseren? Ik moet dan wel met de grasmeester in gesprek, denk ik. Waar het mij om gaat: we moeten samen nadenken over een gezondere exploitatie."

Lees meer:
0 reacties