Clubs verrast door mededeling van kabinet: ''Blamage voor de KNVB''

De boodschap van Hugo de Jonge dat er geen publiek in de stadions mogen komen tot er een vaccin is, kwam als een donderslag bij heldere hemel voor de Eredivisieclubs, verzekert sportmarketeer Chris Woerts.

De Minister van Volksgezondheid en Welzijn verklaarde dat hij grote evenementen pas weer toe wilde staan als er een vaccin tegen het coronavirus is. Dat betekent dat het nog maanden kan duren voor er weer supporters in het stadion aanwezig mogen zijn. Wellicht wordt het hele nieuwe seizoen zonder publiek gespeeld.

"Dit kwam voor de KNVB als een totale verrassing. Dat betekent wel dat ze totaal geen invloed of lobby hebben in Den Haag. Want als je goed bent ingevoerd in Den Haag, wist je dat dit eraan zat te komen", stelt Woerts bij Veronica Inside. De beslissing van het kabinet is slecht nieuws voor de meeste clubs, die normaliter in deze tijd beginnen met de voorverkoop van seizoenskaarten.

"Dan is dit de slechtst mogelijke timing. Een blamage voor de KNVB, omdat ze op geen enkele manier invloed hebben in Den Haag. En desastreus voor de supporters. Die krijgen binnenkort een brief: jongens, verleng en kom naar het stadion, hopelijk zo snel mogelijk. Maar door deze mededeling gaan veel mensen denken: wanneer mag ik überhaupt een stadion in?"

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand