Clasie: "Als je loopt te slapen, roep je het over jezelf af"

Jordy Clasie
Jordy Clasie Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen en AZ hielden zaterdag een punt over aan het onderlinge treffen in Alkmaar. Aanvoerder Jordy Clasie van AZ was na afloop niet te spreken over het optreden van zijn ploeg.

"Hoe we beginnen, dat heeft ons vandaag weer de kop gekost", sprak Clasie na afloop bij ESPN. "Na twee minuten moet je alles gaan repareren. Maar alles lukte net niet. Het was vandaag niet voldoende, hoewel je nog vrij kansen creëert."

Clasie ergert zich vooral aan het feit dat zijn ploeg niet geleerd heeft van het uitduel bij FC Twente. Toen stond de ploeg na tien minuten tegen een 2-0 achterstand aan. "Als je loopt te slapen in de eerste paar minuten, roep je het over jezelf af. Dat is voor ons een punt waaraan we moeten werken. Van tevoren wordt er honderd keer gezegd: scherp zijn vanaf minuut een. Als we niet wakker zijn, krijg je een goal om de oren."

Door het resultaat lijkt de tweede plek ook uit beeld voor AZ. "Als je twee wedstrijden op rij zo begint, moeten we daar helemaal niet over praten. Laten we eerst zorgen dat we goed aan de wedstrijd beginnen. Als we dat doen, kunnen we onszelf zijn, dan kunnen we heel goed voetballen. Als je dat niet doet, krijg je het heel moeilijk", besluit Clasie.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand