Charlie Webster: "Alles van de club gaf me direct een goed gevoel"

SC Heerenveen maakte vrijdag bekend dat Charlie Webster wordt gehuurd. De 19-jarige middenvelder komt over van Chelsea en blijft één seizoen in Friesland. Webster is erg blij dat hij eindelijk heeft getekend bij de Friese club.

"Ik ben echt ontzettend blij. Alles van de club gaf me direct een goed gevoel vanaf dag één", zegt Webster tegen SC Heerenveen TV. "Ik heb heel veel zin om te beginnen. Ik wil graag mijn teamgenoten ontmoeten. En om heel veel te gaan bereiken dit seizoen."

Kende Webster SC Heerenveen al voor deze transfer? "Zeker, ik volg de Eredivisie al jaren. Ik had altijd gedacht dat het een goede competitie was om jezelf te kunnen ontwikkelen en te spelen. De standaard ligt hoog, er zijn veel goede ploegen. Ik heb veel zin om te mogen beginnen."

Hoe zou de jonge middenvelder zijn eigen speelstijl omschrijven? "Ik zou zeggen dat ik creatief, gepassioneerd en een teamspeler ben. Ik denk dat ik ook de nodige leiderschapskwaliteiten heb, die ik kan brengen. Het belangrijkste is om het team te helpen en daarbij de doelstellingen te behalen."

Webster legt uit wat zijn favoriete positie is op het veld. "Mijn voorkeur gaat uit naar de nummer acht positie. Oftewel een creatieve middenvelder die vooruit wil, doelpunten wil maken en assists wil geven. Daarbij is het verdedigende aspect heel belangrijk."

"Dus eigenlijk van alles. Ik denk dat ik heel technisch ben, ik denk dat mijn passing en afwerken goed is. Ik denk dat ik vooral goed ben in het creëren. Hopelijk zijn de supporters het daarover met me eens, maar dat probeer ik te brengen dit seizoen", aldus Webster.

Lees meer:
0 reacties