Celtic wil zes miljoen betalen voor Finnbogason'

Alfred Finnbogason vervolgt zijn carrière mogelijk in de Schotse Premier League. Celtic wil volgens de Daily Record voldoen aan de vraagprijs van vijf miljoen pond (bijna zes miljoen euro, red.).

Heerenveen sloeg al eerder een bod van zo'n 4,6 miljoen euro van Werder Bremen af, waardoor Celtic nu op de eerste rang zit om Finnbogason over te nemen. De hoofdscout van de Schotse topclub, John Park, bekeek Finnbogason zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen NAC Breda.

Celtic kan bovendien voldoen aan de salariseisen van de IJslandse spits. Het is echter niet duidelijk of Finnbogason open staat voor een overgang naar Schotland. Heerenveen-trainer Marco van Basten weet dat de Friezen machteloos zijn als Celtic voldoet aan de vraagprijs.

"Ik wil hem niet verkopen, maar ik ken mijn plaats en weet dat ik niet de baas ben bij Heerenveen", zegt de oefenmeester. "Als een club met een goed bod komt, dan kan ik niets doen." Van Basten weet wel dat clubs diep in de buidel moeten tasten om Finnbogason los te weken. "Hij is zo belangrijk voor onze club, zowel op als buiten het veld. Als clubs hem willen kopen, dan zullen ze veel geld moeten betalen."

Voorzitter Gaston Sporre sluit zich daarbij aan. "Hij is goed voor minimaal twintig doelpunten per seizoen, dus wel zullen hem niet verkopen voor een gereduceerd tarief. Als er een concreet bod komt, dan zullen we onderhandelen, maar het doel is om hem voor Heerenveen te behouden. Hij heeft ons niet verteld dat hij ongelukkig is en heeft ook niet gevraagd om een transfer."

Foto: Pro Shots

Lees meer: