Celtic haakt af voor Finnbogason; Augsburg nu het meest concreet'

Ex-Heerenveenspits Alfred Finnbogason kan komende transferperiode zomaar eens een telefoontje uit Schotland ontvangen. Volgens het Schotse Daily Record is Celtic namelijk nog altijd erg gecharmeerd van de IJslandse spits, zoals dat twee jaar geleden ook al het geval was toen hij nog bij SC Heerenveen speelde.

Finnbogason wordt op dit moment door Real Sociedad verhuurd aan het Griekse Olympiakos. Dat huurcontract (met optie tot koop) loopt nog tot de zomer van 2016, maar mogelijk willen de Grieken Finnbgason wel laten gaan. De IJslandse topschutter scoorde dit seizoen slechts tweemaal in dertien duels, waaronder eenmaal in de Champions League.

De fans van Celtic zouden de komst van Finnbgason in ieder geval zien zitten. Eerder hadden ze in Georgios Samaras ook al een spits in dienst met een Fries verleden.

Update 3 januari, 23.01 uur: De interesse van Celtic in Finnbogason is voorbij nadat de Schotten het prijskaartje van de IJslandse spits kregen te zien, zo meldt de Scottish Sun. Volgens de Schotse krant vraagt Real Sociedad ruim vijf miljoen euro voor Finnbogason.

Het Griekse Gazetta meldt dat het Duitse FC Augsburg nu het meest concreet is voor Finnbogason. Mocht de transfer doorgaan, dan zou hij na Bas Dost (Wolfsburg), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04) en Mark Uth (Hoffenheim) de vierde oud-Heerenveenspits zijn in de Duitse Bundesliga.

Lees meer: