Ajax krijgt transfertip: "Osame Sahraoui is goedkoper dan Forbs"

Ajax verloor afgelopen zondag met 3-2 op bezoek bij SC Heerenveen. Voetbalverslaggever Arno Vermeulen was niet onder de indruk van linksbuiten Carlos Forbs. De journalist van de NOS was meer onder de indruk van zijn collega-linksbuiten aan de kant van SC Heerenveen: Osame Sahraoui.

"Ik vond de linksbuiten van SC Heerenveen beter", zo vertelt Vermeulen bij Voetbalpraat. "Het klinkt gek, maar het is best logisch: de linksbuiten van SC Heerenveen heeft gewoon meer talent dan de linksbuiten van Ajax. Daar zit wel iets scheef op dat moment."

Sven Mislintat, voormalig directeur voetbalzaken bij Ajax, wordt nog een keer bekritiseerd door analist Kenneth Perez. De Duitser haalde onder andere Forbs naar Amsterdam. "We kunnen toch alle aankopen van Mislintat bijna niet langs de meetlat leggen? We weten ondertussen toch onder welke omstandigheden die spelers gehaald zijn?"

Perez vervolgt: "Ze zijn waarschijnlijk niet gehaald omdat ze de beste optie waren. Ze zijn gehaald omdat het beter uitkwam voor Mislintat en zaakwaarnemers. We hebben nu na een halfjaar wel gezien dat die spelers niet zijn gehaald op basis van kwaliteit, maar op basis van andere dingen."

"Forbs is gewoon een hele dure jeugdspeler. Dat zag je best wel snel." Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam haakt in: "Sahraoui is goedkoper. Alhoewel, Lille bood zeven miljoen en daar zei SC Heerenveen 'nee' tegen. Hij is goedkoper, want ik denk wel dat je hem onder de negentien miljoen euro (bedrag voor Forbs, red.) had kunnen kopen", aldus Krabbendam.

Lees meer:
0 reacties