Camataru wijst SC Heerenveen op Roemeense aanvaller Ivan (20)

Technisch manager Gerry Hamstra heeft in Roemenië niet alleen het oog laten vallen op Dorin Rotariu (inmiddels Club Brugge) maar ook op Andrei Ivan van CS U Craiova, zo heeft FeanOnline opgevangen. De 20-jarige rechtsbuiten staat echter op het verlanglijstje van meerdere clubs, waaronder PSV.

Uit nader onderzoek blijkt dat in januari de viervoudig Roemeens international in zijn eigen land al eerder aan Heerenveen is gelinkt. De sportkrant Fanatik schreef destijds dat oud-Heerenvener Rodion Camataru hoogstpersoonlijk Ivan heeft aangeboden bij de clubleiding van de Friezen, met wie hij nog een warm contact onderhoudt.

Cammie was op 27 november 2016 aanwezig bij het competitieduel tussen Heerenveen en Ajax (0-1). "Ze vroegen me naar een paar jonge jongens en toen heb ik Andrei Ivan voorgesteld. Ik kwam er achter dat ze hem al op het oog hadden. Ik vertelde hen dat hij waarschijnlijk minimaal twee miljoen euro moest kosten."

"Na dat gesprek zou Hamstra contact opnemen met Craiova", verklaarde Camataru destijds. Volgens Fanatik zou ook PSV in de winterstop met de Roemenen hebben gesproken. Tot een transfer is het echter niet gekomen. Wellicht dat Hamstra komende zomer alsnog een poging waagt?

Ivan heeft dit seizoen in 24 competitieduels zes keer gescoord en vier assists gegeven. Zijn contract bij CS U Craiova loopt nog tot medio 2020.

Lees meer: