Burgemeester Fokkens over aansteker-indicent: "Ik baal er enorm van"

Een aansteker op het gras
Een aansteker op het gras Foto: © Pro Shots

Een jonge voetbalsupporter, een jongetje, moest met een bloedend hoofd worden afgevoerd nadat hij tijdens SC Heerenveen tegen Feyenoord een aansteker tegen zijn hoofd kreeg. Naderhand werd er veelvuldig gereageerd op het vreselijke incident.

"Ik baal er enorm van, en ik denk met mij veel andere mensen", zegt burgemeester van Heerenveen Avine Fokkens bij Omrop Fryslan. Een reputatie als familieclub staat op het spel. "Door dit soort dingen als gisteren krijg je natuurlijk heel gauw dat ouders denken: ja jongens, dat gaan we niet meer doen. Richting hen wil ik aangeven: we zijn er ook juist voor dit soort supporters. Ik kan me niet voorstellen dat de club daar anders in staat."

Uitsupporters mogen echter wel blijven. "Ik hoop dat als onze jongens uit moeten spelen er ook publiek is dat ze aanmoedigt", vult Fokkens aan. "We waren altijd de club die bekendstond om de gemoedelijke sfeer, elke wedstrijd begint met het Friese volkslied, wedstrijden waar iedereen graag naartoe wil komen. Dat dat beeld de laatste tijd aan het veranderen is, vind ik ontzettend jammer", besluit Fokkens.

Lees meer:
0 reacties