'Bulthuis schoot hem nog ongelofelijk knap binnen met zijn chocoladebeen''

Dat het zondagmiddag 3-5 werd in het Abe Lenstra Stadion was niet zozeer te danken aan de kwaliteit op het veld maar vooral de fouten die werden gemaakt. In de eerste helft waren het vooral de spelers van SC Heerenveen die dat deden maar na rust volgde Feyenoord ook. 

Waar Arnold Bruggink in de rust al constateerde dat Heerenveen 'verschrikkelijk slecht' speelde, was het in de 47e alweer raak voor Feyenoord. Tyrell Malacia ontving de bal halverwege op zijn eigen helft en kon dankzij slecht ingrijpen van Doke Schmidt en Daniel Høegh het hele veld oversteken en de 4-0 maken.

Bij FOX Sports gingen de complimenten daarbij vooral uit naar Malacia. "Maar het zegt ook veel over Heerenveen", stelde Bruggink na afloop. "Wat in de eerste helft al gebeurde, paste ook hier. Høegh zat er hier ook naast, terwijl hij normaal gesproken eigenlijk de meest degelijke verdediger is bij Heerenveen."

Ook Schmidt, die zich de goal persoonlijk aantrok, ging niet vrijuit bij die treffer. "Nee..", reageert Ronald de Boer. "Maar dat is Doke." Toch kwam Heerenveen via Thorsby terug in de wedstrijd. De Boer: "Het was een geweldige kopbal. Malacia staat aan de verkeerde kant maar de bal is schitterend naar de lange hoek verlengd."

Nadat Kik Pierie profiteerde van slecht uitverdedigen van Jan-Arie van der Heijden, mocht Dave Bulthuis zelfs nog de 3-4 maken. "Dat is ongelofelijk. Hij (Eric Botteghin, red.) kan hem naar Malacia spelen, maar niet met zo'n pass. Ik moet zeggen dat Bulthuis hem nog ongelofelijk knap binnen schiet met zijn chocoladebeen."

Lees meer: