Buitenspel: politie schiet op protesterende boeren in Heerenveen

De boerenprotesten in Nederland duren nog altijd voort. In Friesland zijn daarbij zelfs schoten gelost door de politie.

De politie heeft gericht geschoten toen trekkerbestuurders in probeerden te rijden op agenten en dienstvoertuigen, meldt de politie op Twitter. De trekker werd geraakt, maar niemand raakte gewond. Het voorval is gefilmd door automobilisten, waarop te zien is dat een boer langs een politieblokkade rijdt.

Volgens de politie was er sprake van een dreigende situatie. Bij het incident op de oprit van de A32 bij Heerenveen werden ook waarschuwingsschoten gelost. Er zijn drie verdachten aangehouden. Omdat er is geschoten zal de Rijksrecherche een onafhankelijk onderzoek instellen.

Update, reactie van de redactie:
Aangezien dit een maatschappelijk thema is en er ongetwijfeld enkele SC Heerenveen-supporters bij de boeren zitten en/of getuige zijn geweest van de incidenten, zijn er vast mensen / bezoekers die hier (wel) normaal over kunnen discussiëren of misschien zelfs hun ei kwijt willen. Wij verplichten niemand om dit artikel aan te klikken en er staat bewust 'buitenspel' in de titel. In een krant of tijdschrift hoef je ook niet elk bericht te lezen en kan je een stuk gewoon overslaan als het je niet zint. Dus mocht het je niet interesseren? Klik dan gerust een ander SC Heerenveen-gerelateerd artikel aan of bezoek een andere website.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 RKC Waalwijk 2 0 2
8 FC Utrecht 2 0 2
9 SC Heerenveen 2 0 2
10 FC Groningen 1 0 1
11 FC Volendam 1 0 1
Bekijk de hele stand