Buikema geen spijt van vertrek: "Dit is precies wat ik nodig had"

Nayomi Buikema
Nayomi Buikema Foto: © Orange Pictures

Nayomi Buikema staat nog steeds achter haar transfer naar PEC Zwolle Vrouwen. In eerste instantie was de middenvelder helemaal niet zo gretig om SC Heerenveen Vrouwen te verlaten, maar dat blijkt achteraf de juiste keuze geweest.

Buikema is dit seizoen heel belangrijk voor de ploeg uit Zwolle, maar ze had ook zomaar nog in Heerenveen kunnen voetballen. "Ik dacht eigenlijk eerst ‘nee, dit wil ik niet. Ik blijf lekker bij Heerenveen", vertelt ze aan De Stentor. Een gesprek met trainer Olivier Amelink en teammanager Mariska Kogelman deed haar van gedachte veranderen, en succesvol. "Deze omgeving is precies wat ik wilde en nodig had."

Als controleur heeft Buikema een bijzonder voorbeeld: Laros Duarte van FC Groningen. "Ik vind dat zo’n mooie speler. Hij doet die kleine dingetjes heel goed. Positie kiezen, waar je moet staan als de bal in de lucht is en wanneer je moet dribbelen", legt de 19-jarige uit, die ook groot fan is van Vintinha van PSG. Hij kan zó goed de bal rondtikken. En ik ben sinds kort echt fan van Jerdy Schouten van PSV. Hoeveel rust hij in z’n spel heeft, is niet normaal."

Lees meer:
0 reacties