Bruno Fernandes dankt Nederlander: "Heb gekeken hoe hij dat deed"

Bruno Fernandes neemt een penalty
Bruno Fernandes neemt een penalty Foto: © Pro Shots

Manchester United-middenvelder Bruno Fernandes heeft veel gehad aan Bas Dost, zo laat hij weten in gesprek met A Bola. De oud-spits van onder meer SC Heerenveen en FC Utrecht speelde samen met Fernandes bij Sporting Portugal.

Fernandes bezit het record van meest benutte penalty's voor Manchester United, de Portugees benutte er al 29. Hij benutte in zijn carrière sowieso meer dan 90 procent van de strafschoppen die hij nam. Volgens hemzelf komt dit door zijn geperfectioneerde techniek. "In mijn tijd bij Udinese stopte ik in mijn aanloop, zette ik nog twee stappen en raakte ik de bal", vertelt hij. "Maar ik keek al veel eerder naar de doelman."

"Toen ik bij Sampdoria kwam, vertelde trainer Salvatore Foti mij dat ik maar één stap moest zetten na de stop en pas bij de laatste stap naar de doelman moest kijken voor het beste resultaat", gaat hij verder. "Maar daar voelde ik me helemaal niet comfortabel bij. De balans van mijn lichaam was niet goed en ik zette mijn voet niet op de plek waar ik hem wilde hebben. Daardoor had ik ook geen tijd meer om naar de doelman te kijken."

Fernandes ging door met trainen, maar verkaste al snel naar Sporting Portugal. Hier werd hij teamgenoot van Bas Dost. "Daar zag ik dat Dost het ook voor elkaar kreeg om bij zijn laatste stap nog naar de keeper te kijken. Bas had grotere benen dan ik en had precies de tijd om zijn linkervoet neer te zetten en zijn rechtervoet te laten zwaaien. Daardoor moest de doelman wel een beweging maken, anders zou hij er nooit meer bij kunnen."

"Ik heb toen goed gekeken naar hoe Bas dat deed. En hij gaf mij daar ook tips bij. Ik heb het geleerd bij Sampdoria, maar geoptimaliseerd bij Sporting aan de hand van Dost", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand