Bruma geschrokken: "Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd"

Jeffrey Bruma kwam eind januari de gelederen bij SC Heerenveen versterken. Kort daarvoor was zijn contract bij het Turkse Kasimpasa ontbonden.

Bruma kreeg maandagochtend ook het nieuws mee over de aardbeving in Turkije. "Ik hoorde het via mijn oud-ploeggenoot Ryan Donk. Hij was enorm geschrokken door wat hij had meegemaakt. Mijn vorige club Kasimpasa had in Hatay een competitiewedstrijd gespeeld en ze waren daar ’s nachts gebleven. Het was paniek toen het hotel begon te schudden. Kasimpasa heeft veel moeite gehad om uit het rampgebied weg te komen. Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Zoveel slachtoffers. Je kunt het je bijna niet voorstellen." Bruma moest van de een op de andere dag vertrekken bij Kasimpasa, maar de reden weet de verdediger niet. "Ik heb geen idee", vertelt hij aan De Telegraaf . De club heeft er geen reden voor gegeven. Nog drie andere jongens hadden hiermee te maken. Misschien speelden er financiële zaken mee. Dat gaan ze dan niet aan je uitleggen." "Het is van bovenaf zo besloten. Ik kreeg te horen dat ik alleen moest gaan trainen. Dan weet je dat je een transfer moet gaan maken. Met mijn zaakwaarnemer Jan de Visser heb ik vrij snel een oplossing weten te vinden. Heerenveen kwam uit de bus rollen en ik ben er blij mee."

Lees meer: