Bruma herinnert: "Chelsea en Real Madrid, wat moet ik ermee?"

Jeffrey Bruma heeft een zeer bijzondere carrière. De oud-speler van onder andere PSV en SC Heerenveen vertrok al op zeer jonge leeftijd naar Chelsea.

Bij ESPN blikt hij terug op het begin van zijn loopbaan. Als hij vijftien is klopt de club uit Londen al op de deur. "Mijn agent kwam naar huis met twee aanbiedingen. Met mijn moeder en mij aan tafel. En een was van Chelsea en een was van Real Madrid", herinnert hij. "Als 15-jarige. Ik zei: 'Oké, maar wat moet ik ermee?' Het was allemaal leuk maar ik was veel te jong om daarheen te gaan."

"Ik moest even twee weken weg van de drukke dingen", vervolgt hij. "Ook daarmee, met de keuze voor Chelsea of Real Madrid was ik echt even twee weken offline. Maar op een moment zei mijn agent dat we naar Londen toe konden gaan om even te kijken." Eenmaal aangekomen bij Chelsea was hij meteen overtuigd. "Dan kom je daar het restaurant binnen na hun training en dan zie je de jongens die je kent van tv. Dan smelt je haast en ben je verkocht."

"Dus je gaat weg met een tas vol indrukken naar Nederland terug. Helemaal afwezig. Aan het nadenken. Een topkans die je krijgt, maar je vraagt je af of het te vroeg is. Nogmaals, havo 4. Maar mijn ouders lieten de keuze bij mij en zouden meegaan als het nodig was", besluit de verdediger, inmiddels spelend voor RKC Waalwijk.

Lees meer:
0 reacties