Bruggink ziet Musaba uitblinken: ''Heeft SC Heerenveen ook nodig''

SC Heerenveen kon zaterdag tegen Ajax lang blijven hopen op een goed resultaat, mede dankzij een goede fase vlak na rust. Daarbij werd vooral de snelheid en de acties van Anthony Musaba goed gebruikt, zoals trainer Johnny Jansen vooraf al op hoopte.

Analist Mario Been zag dat Ajax veel moeite had met de bewegelijke Musaba, waarbij vooral één actie opviel waarbij hij Perr Schuurs bijna helemaal dol tikte. "Dat was een briljante actie", stelt Been bij ESPN. "Daarbij speelde hij Schuurs een aantal keer door de benen, waarbij Schuurs uiteindelijk wel aan het langste eind trekt. Dat is ook wel een kwaliteit van Schuurs, die ben je niet zomaar voorbij."

"Bij zijn eerste kans (waarbij hij Schuurs uitkapte, red.) moet hij hem misschien in de verre hoek schieten en niet door het midden. Heerenveen had na rust daar de mogelijkheden om Ajax pijn te doen", aldus Been, die bijval krijgt van collega-analist Arnold Bruggink. "Musaba probeerde er echt iets van te maken. Hij ging er vol in en dat is ook leuk."

De voormalige speler van SC Heerenveen vond het ook mooi dat Musaba actief het publiek aan het opzwepen was. "Dat heeft Heerenveen ook wel een beetje nodig", vervolgt Bruggink. "Het ging natuurlijk altijd over Veerman en Veerman. Als het niet loopt, is het vaak van: jammer, volgende keer beter. Dat hangt een beetje om Heerenveen heen."

????#HEEAJA | 0-2

— sc Heerenveen (@scHeerenveen) October 18, 2021

Foto: SC Heerenveen

Lees meer: