Bruggink verbaasd: ''Weet niet wat Heerenveen aan het doen was''

Zondagmiddag had SC Heerenveen een valse start in het competitieduel met FC Twente. Bij ESPN bespreken oud-voetballers en huidig analisten Kenneth Perez en Arnold Bruggink het spel van de Friese club. 

"FC Twente was echt vele malen beter. Ik weet niet wat ze aan het doen waren", aldus Bruggink over SC Heerenveen in de beginfase van de wedstrijd. Het opbouwen van de ploeg van Johnny Jansen werd geanalyseerd.

"Van tevoren niet weten wat je moet doen", geeft Bruggink aan. "FC Twente wist dit, dat het wel vaker gebeurde. Het is niet de eerste keer dat het bij Heerenveen op deze manier gaat. Elkaar alleen maar in de problemen brengen", vervolgt de analist. 

Perez begreep niet hoe SC Heerenveen elke keer probeerde een aanval op te zetten. "Het is een soort van overschatting", meent hij. "Je denkt dat je beter bent dan je daadwerkelijk bent. Maar trainers kunnen toch ook de kwaliteiten inschatten van het team? Dan zeg je: We gaan drie van de tien keer proberen op te bouwen en zeven van de tien keer een vallende bal proberen te spelen", aldus Perez.

De oud-prof vond dat SC Heerenveen de tegenstander in de kaart speelde. "FC Twente kan dit heel goed", weet Perez. "FC Twente heeft vorig jaar heel veel goals gemaakt op deze manier met drukzetten."

Lees meer: