Bruggink niet verbaasd: ''Heb dat altijd wel in hem gezien''

Was Henk Veerman twee jaar geleden ook al zo goed als hij nu laat zien, of heeft hij zich vooral in zijn twee jaar bij St. Pauli stormachtig ontwikkeld? Die stelling zorgde bij Dit Was Het Weekend op FOX Sports voor een aardige discussie tussen Kenneth Perez en Arnold Bruggink.

Het verbaast Perez dat Veerman nu ineens topscorer is van de Eredivisie: "Heeft hij zich geweldig ontwikkeld in de 2. Bundesliga? Hij vertrok in 2018, toen was hij wisselspeler bij Heerenveen achter Reza. Dat was niet de topspits is van: hier kan Henk Veerman echt niet mee duelleren. Hij is teruggekomen en opeens is hij potentieel Eredivisie-topscorer."

Voormalig SC Heerenveen-speler Arnold Bruggink denkt dat de toenmalige trainers het niet genoeg in Veerman zagen zitten. "Ik moet eerlijk zeggen dat in de tijd dat hij bij Heerenveen zat, ik zag dat hij eerste basisspeler kon zijn als spits. Ik heb dat altijd wel in hem gezien", stelt Bruggink. "Als spits bij een club als SC Heerenveen, FC Twente of FC Groningen maakt hij er zo een stuk of vijftien."

Perez vindt die benadering wat te simpel gedacht. "Maar maakt hij er nu vijftien omdat het een ander niveau is dan toen hij vertrok? Omdat het nu veel jeugd is en hij een grote, fysiek sterke kerel is." Bruggink: "Ik denk dat het er twee jaar geleden ook al in zich had." Perez: "Maar toch kozen ze voor Reza..." "Omdat die het toen heel goed deed", countert Bruggink.

In Veerman's laatste seizoen was echt echter stuivertje wisselen met Ghoochannejhad, die ook niet bepaald in topvorm verkeerde maar wél het vertrouwen kreeg van Jurgen Streppel. Bruggink denkt dat dit destijds misschien wel het verschil maakte: "Als spits weet je hoe fijn het is om onomstreden te zijn."

Lees meer: