Bruggink looft goal Vlap: ''In Virtual Reality kun je dat mooi zien''

In het duel tegen Willem II leek het een gemakkelijke middag te worden voor Heerenveen. De Friezen kwamen al snel op een 3-0 voorsprong door doelpunten van Vlap en Lammers. Met name die van Vlap was er een in om te lijsten.

''Dit was echt een schitterende goal'', zo begint Arnold Bruggink bij FOX Sports. ''Het juichen van tevoren is ook echt fantastisch. Vlap weet al dat die bal erin gaat omdat hij weet wat voor effect er aan die bal zit. Het is ook een ideaal balletje van Lammers. Vlap herkent de situatie en in VR (Virtual Reality red.) kun je dat mooi zien.''

''Je gaat altijd kijken vanuit het beeld van een speler'', vervolgt de voetbalanalist. ''Je kijkt waar Vlap komt en denkt na over hoe die bal daar moet komen. Lammers doet het dan met buitenkant rechts. Dan stuitert die bal en beetje en zie je in de situatie van Vlap dat hij eigenlijk helemaal niet zoveel kan. Maar doordat die bal stuitert is er maar een kans en dat is eroverheen. Dit is zo fenomenaal goed gedaan'', aldus Bruggink.

Lees meer: