Bruggink herinnert zich moeilijke start: ''Op Skoatterwâld waaide ik meteen om''

Arnold Bruggink speelde tussen 2004 en 2006 twee seizoenen voor SC Heerenveen, maar voor het zelfde geld had hij nooit in het Abe Lenstra Stadion gevoetbald. Een vreemd spel bij zijn toenmalige club Real Mallorca zorgde ervoor dat hij op de slotdag van de transfermarkt ineens speler van SC Heerenveen werd.

De nu 41-jarige Bruggink had er destijds net een seizoen opzitten op de Balearen en richtte zich op een nieuw seizoen. "Op de laatste dag van de transfermarkt belde Rob Jansen mij. Hij zei: 'Arnold, we hebben een probleem.' Wat dan? 'Je moet weg. Houd er maar rekening mee dat de voorzitter je belt met vijf minuten en dat je naar het stadion moet komen'", blikt Bruggink terug bij Podcasten met Petersen.

"Dus vijf minuten later belt de voorzitter, die naar eigen zeggen geen Engels sprak, maar op dat moment uitstekend Engels praatte", vervolgt Bruggink lachend. "Op het stadion zei de voorzitter: 'Arnold, je kunt naar Celta de Vigo.' Ja, maar daar wil ik niet naartoe, die speelden toen in de Segunda (Division, red.). Dat was twaalf uur 's middags en twaalf uur 's avonds was de transfermarkt afgelopen."

Bruggink voelde de druk toenemen, maar bleef met hulp van zaakwaarnemer Jansen rustig. 'Oke, zei de voorzitter. Racing Genk dan?' Genk? Daar ga ik ook niet naartoe. 'Oh', zei hij. 'Dan hebben we een probleem.' Dus ik belde Rob en vroeg hem wat we gingen doen. In de auto werd nog gevraagd of ik naar Roda wilde, daar kon ik toen zelfs nog meer verdienen. Dus ik zei: 'Nou, dat ga ik ook niet doen.'"

Jansen adviseerde Bruggink om zijn contract bij Mallorca af te laten kopen, zodat de club van hem af was en hij ook na de transferdeadline nog ergens anders kon tekenen. "Dan ben je gewoon een transfervrije speler en gaan we proberen of we nog salaris mee kunnen krijgen. Dat is uiteindelijk gebeurd. Ik heb een halfjaar salaris meegekregen en uiteindelijk naar Heerenveen gegaan."

"Heerenveen was op dat moment de nummer vier in Nederland. Ik was er ook wel even klaar mee", vervolgt Bruggink, doelend op de heisa in Spanje. "Toen zocht ik gewoon naar een stabiele club waar ik weer zou gaan voetballen. Achteraf had ik in het buitenland moeten blijven. Gewoon omdat ik die ervaring fantastisch vond. Bij Heerenveen ging het er meer om dat ik weer meer ging spelen. Uiteindelijk had ik daar het eerste jaar best wel moeite mee."

"Ik kreeg heel veel blessures omdat ik zo laat bij het elftal kwam en uit een schitterend klimaat kwam. Op Skoatterwâld waaide ik meteen om", herinnert Bruggink zich nog goed. Uiteindelijk speelde Bruggink in twee seizoenen 67 duels (twaalf goals, vier assists) voor SC Heerenveen. Later speelde hij nog bij het Dutise Hannover 96 en speelde hij nog enkele duels bij FC Twente, waar hij zijn carrière was begonnen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
AZ
16:30
SC Heerenveen
za
8/04
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
15/04
Sparta Rotterdam
21:00
SC Heerenveen
za
22/04
SC Heerenveen
18:45
FC Emmen
za
6/05
NEC
20:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
9 SC Heerenveen 26 -5 34
10 RKC Waalwijk 25 0 32
11 Go Ahead Eagles 25 -8 29
12 Fortuna Sittard 26 -14 29
Bekijk de hele stand